Alfredo's garnalen pasta

Alfredo's garnalen pasta werd in Rome door Alfredo di Lelio de jaren twintig voor het eerst gemaakt. Deze pasta met zeevruchten in de hoofdrol is top!
  • 4 Mensen

    Porties

  • 10 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 10 Minuten

    Kooktijd

  • 20 Minuten

    Klaar in


  • 300 g tijgergarnalen
  • 3 el Hellmann's Light
  • 300 g tagliatelle
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 el olijfolie
  • 1 gekneusd teentje knoflook
  • 1 el gehakte verse peterselie

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar en giet het af.

  2. Verhit intussen de olie in een pan en bak de garnalen.

  3. Meng de mayonaise, knoflook, kaas en melk in een kom; dit is Alfredo’s saus.

  4. Doof het vuur onder de pan met degarnalen, voeg Alfredo’s saus toe en roer het even goed door. De resterende hitte van de pan bindt de saus zonder de kaas te verbranden of aan de pan te laten kleven.

  5. Meng de saus en de pasta en serveer met een garnering van peterselie.

  6. Tenslotte brengen we een toast uit aan Signore di Lelio!